دیابت یک بیماری است که با عدم تعادل در سطح قند خون مشخص می شود. به طور کلی دیابت زمانی است که قند خون بیشتر از حد متوسط باشد.
تشخیص زودرس دیابت بسیار مهم است. اگر کسی در این مورد شک داشته باشد ، معمولاً ناشی از شناختن کسی است که به دیابت مبتلا می شود. در نتیجه ، افراد تمایل دارند نگران سلامتی خود باشند.
از طرف دیگر ، معمولاً گفته می شود افرادی که تمایل زیادی به مصرف شیرینی و غذای فست فود دارند ، بیشتر به رژیم غذایی خود توجه کنند ، در غیر این صورت این ممکن است باعث دیابت شود. با این حال ، این هشدار ناقص خواهد بود مگر اینکه نکاتی را ارائه دهد تا بتواند آنها را در تشخیص دیابت قادر سازد.
برای تشخیص دیابت چه باید بدانید؟
بهترین راه برای مقابله با هر موقعیتی این است که ابتدا آن را بشناسید. هرچه خود را بهتر مطلع و آگاه کنیم ، می توانیم اقدامات مناسب تری را انجام دهیم.
وقتی صحبت از دیابت می شود ، افرادی که از این بیماری رنج می برند ، بین 40 تا 60 سال سن دارند. افراد اغلب تا زمانی که مشکلی نداشته باشند یا پزشک تشخیص ندهد ، وجود این بیماری را درک نمی کنند.
دیابت یک بیماری مزمن است - هیچ درمانی وجود ندارد. این بیماری به دلیل داشتن سطح کافی گلوکز یا قند در خون به دلیل عدم تولید انسولین کافی مشخص می شود.
برای تشخیص دیابت آزمایش خون لازم است. اگر خون فرد حاوی بیش از 125 میلی گرم گلوکز در هر کسری باشد ، این فرد دیابتی محسوب می شود. انواع مختلفی وجود دارد:
نوع 1: لوزالمعده انسولین تولید نمی کند. این بیماری در کودکان یا بزرگسالان بیشتر دیده می شود. برای درمان ، بیماران به خود انسولین تزریق می کنند و به یک رژیم غذایی سالم را برنامه ی خود قرار میدهند.
نوع 2: بدن نمی تواند به خوبی از انسولین استفاده کند. این نوع دیابت در افراد سالخورده بیشتر دیده می شود ، افرادی که شیوه زندگی کم تحرک دارند یا افراد دارای اضافه وزن هستند اصولا دارای این نوع از دیابتند.
درمان آن شامل رژیم غذایی سالم و ورزش و همچنین داروهای کاهش دهنده انسولین یا گلوکز است.
دیابت بارداری: این نوع دیابت به این دلیل رخ می دهد که هورمون ها مانع از کار انسولین در دوران بارداری می شوند. بیشتر در خانمهایی که پس از 25 سالگی در صورت فشار خون بالا یا افزایش وزن زیاد باردار می شوند ، رخ میدهد.
سایر دلایل دیابت بارداری، سندرم تخمدان ژنتیکی یا پلی کیستیک است. درمان آن شامل ورزش و رژیم غذایی مناسب است.
چگونه دیابت تشخیص داده می شود ؟
نکات مختلف زیادی وجود دارد که می تواند ما را نسبت به این وضعیت هشدار سازد. شما باید با این کار بسیار مراقب باشید ، زیرا علائم آن می تواند نامنظم یا گیج کننده باشد. اگر هر یک از علائم زیر را تجربه کردید ، بهتر است برای انجام آزمایش خون با پزشک مشورت کنید.
1. زیاد به توالت رفتن
غالباً رفتن به توالت ممکن است نشانه دیابت باشد
اگر بیشتر اوقات به توالت بروید ، این ممکن است نشانه دیابت باشد کهبیشتر در شب اتفاق می افتد. ممکن است مجبور شوید شبها به طور مکرر به توالت بروید و در خواب خود مشکل داشته باشید. این می تواند اتفاق بیفتد حتی اگر مقدار مایعاتی که هر روز می نوشید را افزایش نداده باشید.
2. از دست دادن وزن
باید به کاهش وزن توجه کنید. به خصوص اگر در رژیم یا ورزش روزمره تغییری ایجاد نکرده اید. اگر وزن خود را "بدون دلیل" کم کرده اید ، این ممکن است به دلیل مشکلی در لوزالمعده باشد. اگرچه این بیماری در کودکان شایع تر است ، اما در بزرگسالان نیز می تواند رخ دهد.
3. همیشه احساس تشنگی کنید
مهم نیست که چقدر آب بنوشید و اگر همیشه خشکی دهان یا گلو را تجربه می کنید ، این نشانه دیگری است که احتمالاً به دیابت مبتلا هستید. این واقعیت که بدن به مایعات بیشتری نیاز دارد ، نشانگر این است که چیزی درست نیست.
این امر به این دلیل است که بدن باید مایعی را که از طریق ادرار از دست داده است بازیابی کند (هر دو نشانه تمایل دارند که با هم ظاهر شوند).
در این حالت توصیه می کنیم عطش خود را با آب ، آب میوه های طبیعی یا چای های گیاهی برآورده کنید. نوشابه ، قهوه ، نوشابه های الکلی یا آب گاز دار بسته بندی شده را ننوشید ، زیرا اینها وضعیت را وخیم تر می کنند.
4- احساس خارش یا سوزن شدن
این یکی دیگر از علائم دیابت است که با قند خون همراه نیست بلکه با مشکلات عروقی همراه است. اینها همچنین به عنوان "نوروپاتی" شناخته می شوند و باعث احساس ضعف در اندام می شوند. آنها می توانند در شب بدتر شوند.
5- احساس خستگی
فرقی نمی کند چند ساعت در هفته بخوابید ، یا حتی اگر آخر هفته در خانه می نشینید ، غالباً خود را خسته و بدون انرژی خواهید دید. کمبود انرژی نشان دهنده وجود دیابت است (نوع 2)
6. تاری دید
در مراحل اولیه دیابت ، افراد تغییراتی در بینش خود تجربه می کنند و ممکن است در مدت زمان کوتاهی به عینک احتیاج داشته باشند.
پس از تشخیص دیابت ، مراجعه به چشم پزشک برای پیشگیری یا کاهش سرعت بروز مشکلات ، مهم است که در بعضی موارد می تواند باعث کوری (بدون توجه و درمان) مانند رتینوپاتی شود.
7. زخمهایی که بهبود نمی یابند
به عنوان مثال ، اگر فردی زخمی شده است ، اگر زخم در یک بازه زمانی طبیعی بهبود نیابد ، این ممکن است نشانه ای از اختلال عملکرد بدن باشد. معمولاً این نوع بهبودی دیر هنگام علامت دیابت محسوب می شود.
اگر علائم بالا را در خود دارید بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
ترجمه شده از سایت : sagligabiradim.com