واکسیناسیون
پیشگیری با واکسن آنفلوانزا موثرترین روش برای پیشگیری از بیماری است. واکسنهای مؤثر و ایمن بیش از 60 سال است که در سراسر دنیا استفاده می شود.
سازمان بهداشت جهانی ، تغییرات ویروس را از نزدیک کنترل می کند و سالانه برای محتوای واکسن توصیه هایی را ارائه می دهد. محتوای واکسن با توجه به توصیه های سازمان بهداشت جهانی هر ساله تهیه می شود.
در واکسنهای مورد استفاده در سالهای اخیر ، دو نوع آنفولانزای A و یک نوع آنفلوانزا B وجود دارد. اگر شباهت آنتی ژنتیکی با ویروس های شناسایی شده در گردش با واکسن تهیه شده داشته باشد ، واکسن می تواند 50 تا 80 درصد محافظت کند. در بزرگسالان سالم ، سطح آنتی بادی محافظتی که با واکسن ارائه می شود ، بیش از 80 درصد آنفلوانزا A گزارش شده است. در نشریات علمی نشان داده شده است که از عوارض و مرگ و میر محافظت می کند ، اگرچه در افراد مسن کمتر است.
شستن دست
واکسیناسیون آنفولانزا می تواند در طول آنفولانزا (بین اکتبر و مارس) انجام شود.
یكی از مهمترین راه های جلوگیری از آنفولانزا ، رعایت قوانین بهداشت شخصی و شستن دست ها با آب و صابون زیاد است.
از آنجایی که مدت طولانی ماندن ، در محیط شلوغ در انتقال آنفولانزا مؤثر است ، توصیه می شود از چنین محیطهایی مگر در موارد ضروری خودداری شود.
از تماس نزدیک با افراد بیمار باید خودداری شود
دهان ، بینی و چشم ها را نباید با دست های کثیف لمس کرد.
اغلب موارد استفاده و لمس سطحی که بیمار مبتلا به آنفلانزا لمس می کند یا ممکن است به آن مبتلا شده باشد باید مرتباً تمیز شود. تمیز کردن مکرر این سطوح و شستشوی مکرر دست نیز خطر آلودگی را به حداقل می رساند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس آنفولانزا ، کافی است سطوح (جداول ، دستگیره درها ، سطوح حمام ، میزهای آشپزخانه ، اسباب بازی ها و غیره) را با مواد شوینده مورد استفاده در تمیز کردن و سفید کننده روزانه تمیز کنید.
ملحفه ها ، حوله ها و لیوان های بیماران نیازی به شستن جداگانه ندارند. با این حال ، وسایل بیمار را نباید توسط شخص دیگری استفاده کرد مگر اینکه آنها را بشویید.
ترجمه شده از سایت : hsgm.saglik.gov.tr